Nytt fra Meta: Community Chats

I ukene fremover introduserer Meta et nytt konsept til Facebook og Messenger, nemlig community chats. Funksjonen minner om en krysning av Facebook-grupper og plattformer som Discord, Teams og Zoom. Formålet er å kunne starte disse chattene i Messenger-appen slik at man kan samhandle i sanntid på både Facebook og Messenger gjennom tekst, lyd og video.

Mark Zuckerberg hadde følgende å si om annonseringen:

 

Funksjoner som vil bli tilgjengelig er for eksempel å starte chatter og lydkanaler, og tilpasses for eksempel undervisning, møter, fritidsaktiviteter og produktlanseringer. Som ved andre gruppefunksjoner på plattformen vil man kunne velge om community-en skal være offentlig tilgjengelig eller privat. 

Noe av formålet virker å være at Facebook-grupper og Messenger-grupper nå kan slås sammen slik at man for eksempel ikke trenger å ha to forskjellige grupper med de samme menneskene på de respektive plattformene. Man kan også organisere diskusjoner i kategorier for å skaffe en tydeligere oversikt. For eksempel kan en arbeidsgruppe ha en kategori for bransjesnakk og en annen kategori for sosial prat. 

 

Funksjonalitet for administratorer inkluderer blant annet:

  • starte en chat for gruppemedlemmer om spesifikke tema
  • starte en event-chat for en utflukt eller meetup
  • starte en view-only broadcast chat for å annonsere oppdateringer til gruppa
  • starte en admin-only chat for å samarbeide med administratorer og moderatorer
  • lage lydkanaler så gruppemedlemmer kan få hjelp og dele erfaringer i sanntid

 

Du kan lese mer om hvordan man kan bruke Community chats på bloggen til Facebook Community. Ønsker du hjelp med din bedrifts tilstedeværelse på Facebook? Ta kontakt, vi hjelper deg gjerne!

Kontakt oss

Leave a Comment