Ny podcast-episode om ChatGPT og MidJourney

I den nyeste episoden av Helt på Nett diskuterer Kristian hvordan kunstig intelligens brukes i botter og gir tips om hvordan de kan brukes privat og på jobb. Det spås at 2023 vil bli året der kunstig intelligens virkelig tar av.

Open AI lanserte sent i fjor ChatGPT, en tekstbasert chatbot. Den kan norsk, og man kan i tillegg endre talemåten den kommuniserer på gjennom å for eksempel be om at den skal oppføre seg som en seksåring. 

På forespørsel om å skrive 1000 tegn om en hyttedrøm i Norge mater botten ut en fin tekst. Den bes deretter om å skrive det samme, men på en sint måte med flere banneord. Det ville ikke botten, men den foreslo en tekst skrevet på en negativ måte, men uten banneord. Til slutt testet vi med å skrive på en typisk tenåringsmåte med mye slang. Hør utdrag fra alle tekstene i podcasten.

MidJourney er et verktøy som bruker KI for å lage bilder. I likhet med botten til Open AI instrueres den med hva brukeren måtte ønske, før man får tilbake fire forslag til bilder. Du kan deretter velger ett av dem og laste ned i høy kvalitet eller be om fire nye utkast som ligner alternativet du likte best. 

Episodebildet er laget av MidJourney på beskjed om å lage et bilde av en robot som skriver på tastatur. 

Innovasjon som dette kan klart virke disruptivt for yrker som driver med tekstproduksjon og illustrasjon. Men det skaper også nye arbeidsplasser da eksperter på disse tjenestene vil bli ansatt for å bruke dem strategisk. 

Det finnes mangfoldige måter å bruke bottene på; for eksempel kan de skrive sosiale medier innlegg inkludert hashtags, gi bokanbefalninger basert på hva du liker, analysere data eller tolke tekster. Bilder kan bruker i SoMe, som toppbanner eller profilbilde, til matmenyer, annonser eller kunst til kontoret. 

Se bildene Kristian produserer gjennom kunstig intelligens på metapixl.com/kristian og hør den fulle podcasten her:

 

Leave a Comment